Qui som? l’òptic optometrista

L'Òptic Optometrista és el professional de la visió responsable d'interpretar la simptomatologia derivada de l'ús de pantalles i oferir les solucions adients per a cada cas.

Aquestes propostes inclouen: la prescripció d'ulleres personalitzades per a la distància de treball, filtres o tractaments que millorin la comoditat i les capacitats visuals, programes de teràpia visual per les alteracions binoculars o d'acomodació i l'assessorament en ergonomia visual pel que fa a la posició de la pantalla, il·luminació i postura corporal.


 

Actualment, amb la introducció de multitud de pantalles en la nostra vida quotidiana, l’ús de la visió de prop s'ha incrementat de forma exponencial, i que sigui eficient esdevé fonamental.

La vida ja no és concebuda sense aquests dispositius que ens faciliten enormement les tasques quotidianes i ens ofereixen innombrables possibilitats de comunicació.

Però quan els hi dediquem massa temps, poden induir riscos en la nostra salut visual si no prenem algunes mesures.

evolucció evolucció

Actualment l’Optometria dóna resposta a un ampli ventall de dificultats visuals que comprometen l’eficàcia visual i el rendiment de les persones que utilitzen dispositius amb pantalles.

Tota aquesta simptomatologia associada és la que s'ha anomenat com a Síndrome Visual Informàtic.